10 werkdagen
Schouder
Een gezonde schouder geeft je bewegingsvrijheid. Bij ons als STZ (Samenwerkend Topklinisch Ziekenhuis) expertise centrum op het gebied van de schouder, staan onze medisch specialisten voor je klaar om ervoor te zorgen dat jouw schouder optimaal functioneert binnen een relatief korte tijd. Voor schouderklachten bekijkt de specialist eerst jouw doorverwijzing en krijg je een afspraak in het voor jou passende spreekuur. Op dezelfde dag, of op korte termijn, krijg je een echo of MRI. Het is daarom niet mogelijk om zelf een afspraak te plannen.
10 werkdagen
Bij de Salland Kliniek willen we graag dat je snel terecht kunt en goed wordt geholpen. Ons team van ervaren medisch specialisten helpt je daarbij.
Voor welke behandelingen kun je bij ons terecht?
Schouderspreekuur
Op het schouderspreekuur op dinsdag- of donderdagochtend kom je langs met schouderklachten. Op dit spreekuur zijn diverse disciplines aanwezig (orthopedisch chirurg, schouderorthopeed, radioloog en schouderfysiotherapeut). Dit om je binnen 1 afspraak zo goed mogelijk te behandelen. Je begint met een röntgenfoto (route 45). Is deze recent nog gemaakt? Dan is het niet nodig. Daarna heb je een afspraak met een specialist in de Salland Kliniek. Is er een MRI (op dinsdag) of echo (op donderdag) nodig? Dan kan dit bijna altijd dezelfde ochtend. Als er een operatie aan de orde is, plannen we deze direct in.
Schouderprothese
Bij langdurige en ernstige schouderklachten kun je worden geholpen met het plaatsen van een schouderprothese. Bij een schouderprothese worden de kop en de kom van het schoudergewricht door een kunstprothese vervangen. De operatie duurt ongeveer 2 uur.
Schoudergewricht stabiliseren met een kijkoperatie
Tijdens de kijkoperatie wordt gekeken of het kapsel en de banden losgescheurd zijn. Het kapsel wordt schoongemaakt evenals de voorrand van de kom waar het kapsel moet worden teruggehecht. In de kom worden twee of drie oplosbare schroefjes met hechtdraden geplaatst om het kapsel en de banden terug te hechten. De operatie duurt ongeveer 1½ uur.
Operatie bij schouderinstabiliteit
Met een open operatie wordt een instabiel schoudergewricht gestabiliseerd. Je krijgt een litteken aan de voorzijde van de schouder van ongeveer zes cm. Tijdens de operatie wordt de gescheurde kraakbeenring samen met het kapsel terug gehecht. Als extra versteviging wordt een botblokje geplaatst aan de voorzijde van het kommetje van de schouder. Dit botblokje is een botuitsteeksel van het schouderblad. Dit botje wordt losgemaakt van het schouderblad en met twee schroeven vastgezet aan het kommetje. Dit botblokje kan zonder problemen verplaatst worden, je ondervindt daar geen hinder van. Dit botblokje werkt als een soort stootbumper wat de kop van de schouder tegenhoudt als het uit de kom wil gaan. De operatie duurt ongeveer 1½ uur.
Hechten spieren schoudergewricht
De rotator cuff is een groep spieren en pezen rondom het schoudergewricht. Een ontsteking of scheur in de pees van de schouder wordt ook wel afwijking van de rotator cuff genoemd. Een kijkoperatie kan dan helpen om deze aandoening op te lossen. Soms is een kijkoperatie niet mogelijk en wordt er een open operatie verricht waarbij je een litteken krijgt aan de zij- of voorkant van de schouder. Bij een kijkoperatie krijg je 4 of 5 kleine sneetjes van ongeveer 1 cm rond de schouder. Tijdens de kijkoperatie worden de gescheurde pezen terug gehecht en vastgezet met een of meer metalen ankers met hechtdraden. De operatie duurt ongeveer 1 tot 1½ uur.
Efficiënt en toegankelijk
Binnen 10 werkdagen je afspraak en behandelplan
Doorverwijzing
In de meeste gevallen is een verwijzing nodig om voor vergoeding van een behandeling in aanmerking te komen. Maak hiervoor een afspraak bij je huisarts.
Vergoeding
Zorg in de Salland Kliniek wordt gewoon vergoed door je zorgverzekeraar.
Maak een afspraak
Na je verwijzing maak je eenvoudig je afspraak. Dit kan online via MijnDZ of neem telefonisch contact op met ons (0570 53 51 85).
Eerste afspraak
Bij je eerste afspraak vindt ook een radiologisch onderzoek plaats. Aan het einde van het consult is het behandelplan bekend.
Operatie
Moet jij geopereerd worden, dan krijg je na je afspraak met de arts nog een persoonlijk gesprek met een verpleegkundige of fysiotherapeut. Binnen 3 dagen word je gebeld om in overleg een operatiedatum vast te stellen en een afspraak te maken voor de preoperatieve screening.
Nazorg
Wij vinden goede nazorg belangrijk. Je krijgt een afspraak mee voor een controle bij de verpleegkundige, fysiotherapeut of de orthopedisch chirurg. Dit kan ook telefonisch zijn.
Ons ervaren team
staat voor jou klaar
Veelgestelde vragen
Waar kan ik een afspraak maken?
Via MijnDZ kun je op ieder gewenst moment je afspraak plannen. Zo zit je niet vast aan de tijden van telefonische bereikbaarheid. Mocht je willen bellen dan kan dat op het nummer 0570 53 5185 tussen 8.00 - 12.00 uur en 13.30 en 16.00 uur.
Hoe snel kan ik terecht bij de Salland Kliniek?
De huisarts kan zien hoe snel je bij de Salland Kliniek terecht kunt. Dat is altijd binnen 10 werkdagen en in veel gevallen sneller. Toegangstijden voor verschillende behandelingen zijn ook zichtbaar op de website van de Salland Kliniek.
Waarvoor kan ik bij terecht bij de Salland Kliniek?
Op onze website vind je alle behandelingen waarvoor je terecht kunt in de Salland Kliniek. Op dit moment zijn dat orthopedische klachten aan de schouder, knie en heup.
Hoe zit het met kosten? Is de zorg in de Salland Kliniek verzekerd?
Ja, de zorg in de Salland Kliniek wordt op dezelfde manier vergoed als voor het Deventer Ziekenhuis. Je hoeft niets extra te betalen voor deze zorg.
Hoe snel word ik geopereerd?
De medisch specialist besluit dat jouw klacht met een operatie moet worden behandeld. Binnen 3 dagen na je afspraak met de arts word je gebeld om in overleg een operatiedatum vast te stellen en een afspraak te maken voor de pre-operatieve-screening. Als patiënt bepaal je uiteindelijk welke datum jou het beste past.
Hoort de Salland Kliniek bij het Deventer Ziekenhuis?
Ja, de zorg van de Salland Kliniek is onderdeel van het Deventer Ziekenhuis. De zorg is ingericht op een manier waardoor patiënten met relatief eenvoudig te behandelen klachten, snel kunnen worden geholpen. Om deze ‘snelle’ zorg herkenbaar te maken voor patiënten, heeft het Deventer Ziekenhuis hiervoor een aparte naam en aparte website ontwikkeld.
Wat is het verschil tussen de zorg van de Salland Kliniek en Deventer Ziekenhuis?
In het Deventer Ziekenhuis kan iedereen terecht voor alle zorg. In de Salland Kliniek kunnen patiënten terecht met een relatief makkelijk op te lossen klacht die snel kan worden verholpen. De huisarts weet waar je het beste terecht kunt. Op dit moment kun je in de Salland Kliniek alleen terecht voor orthopedische klachten aan schouder, knie en heup. De kwaliteit van de zorg is in de Salland Kliniek en het Deventer Ziekenhuis gelijk.
Waarom kom ik niet in aanmerking voor behandeling in de Salland Kliniek?
De huisarts weet of je in aanmerking komt voor behandeling in de Salland Kliniek. En anders kun je altijd voor de juiste zorg naar het Deventer Ziekenhuis.
Als onderdeel van het Deventer Ziekenhuis bieden we niet alleen de beste topklinische zorg, maar heb je ook de zekerheid en veiligheid van een ziekenhuis. Onze medisch specialisten werken met de nieuwste technieken. Je bent in veilige handen, ook bij eventuele complicaties. In jouw eigen regio, dag en nacht.